Een wijngeschenk kopen in een handomdraai met deze tips

Als je een mooi cadeau wilt kopen voor bijvoorbeeld de feestdagen dan is een wijngeschenk kopen een goed idee. Maar niet alleen voor de feestdagen is dit een goed idee, ook voor bijvoorbeeld een jubileum of een ander feestelijk moment zoals een opening. Het is een universeel cadeau waar je alle kanten mee op kan. Toch hoeft een wijngeschenk niet zo eenvoudig te zijn als het klinkt. Er is namelijk meer dan een fles met een mooie verpakking. Laat met het juiste geschenk een onvergetelijke indruk achter. 

Hoe is wijn ontstaan? 

Wijn is 2000 jaar voor Christus al ontstaan en in de basis is het een product dat onveranderd is gebleven. Het gaat om een drank die alcoholhoudend is en dat wordt gemaakt door de sappen van druiven te vergisten. Het proces om wijn te maken wordt ‘vinificatie’ genoemd. De basis van wijn is suikers, water, tannine, quercetine, resveratrol en natuurlijk alcohol. Daar wordt sulfiet, hars en koolzuurgas toegevoegd voor een extra smaakbeleving. 

In de eerste jaren van het product wijn moeten we terug naar Kreta, Griekenland. Op Kreta is de oudste wijnpers gevonden en latere modellen komen uit Italië. Vroeger werd aan wijn religieuze krachten toegedicht en akkers van boeren werden op die manier vruchtbaar gemaakt. Dit deden ze door wijn te druppelen over de akkers zodat de Goden gunstig gestemd zouden zijn. 

De traditionele kleuren waarin mensen een wijngeschenk kopen zijn rood, wit en rosé maar er zijn ook speciale ontwerpen zoals de grijze kleur in de pinot noir. 

Een wijngeschenk kopen dat past bij de ontvanger

Een wijngeschenk kopen hoef je niet te doen als wijnkenner, want er is meer dan die bekende fles met mooie verpakking. Al kan een kenner je uiteraard ondersteunen als je wel een feestelijke fles wil aanschaffen. Maar laat je niet beperken en kijk verder. Een aantal unieke ideeën voor een wijngeschenk zijn:

  • Proeverij voor thuis
  • Proeverij op locatie
  • Bordspel over wijnen
  • Een boek over wijnen
  • Bezoek aan een wijngaard, in binnen- of buitenland
  • Wijncursus
  • Sabreermes
  • Wijnkaraf of wijnrek
  • Plankje met kaas en wijn
  • Wijnabonnement

Je kan dus bij een wijngeschenk kopen je fantasie erop los laten gaan en het bescheiden houden, maar ook heel erg uitpakken. Het is mede afhankelijk van de ontvanger wat een geschikt cadeau is. Je kunt gaan voor accessoires als iemand een wijnliefhebber is die al jaren meegaat, of je kan voor een nieuweling gaan voor een proeverij om de smaken beter te leren kennen. Ga in elk geval voor diversiteit als je een wijngeschenk kopen gaat en laat je niet beperken door de standaard gedachte over een wijnfles met een mooie strik. Het maakt niet uit waarvoor; een verjaardag, een jubileum, de feestdagen, wijn is altijd een prachtig geschenk. Kom je er zelf niet uit? Laat je dan door een specialist adviseren in de mogelijkheden die wijn met zich meebrengt. Kijk ook eens naar biergeschenken die ook zeer vaak in de smaak vallen!