Waarom je moet overstappen naar uitwasbare luiers

Wist je dat je uitwasbare luiers kunt kopen en dat deze steeds populairder worden? Waar de uitwasbare luier vroeger een absolute no-go was, zijn er tegenwoordig goede wasbare luiers verkrijgbaar die we elke ouder kunnen aanraden. Vergeleken met wegwerpluiers zijn deze luiers beter voor het milieu, beter voor je portemonnee, makkelijker in gebruik en fijner voor je kindje. Ze zien er ook nog eens een stuk mooier uit, want deze luiers hebben de vrolijkste kleuren en prints. De belangrijkste voordelen van de uitwasbare luier zetten we hieronder voor je op een rijtje.

De duurzame toekomst van uitwasbare luiers

Hoe komt het eigenlijk dat we luiers niet hergebruiken? Dat komt waarschijnlijk omdat de uitwasbare luiers van vroeger niet veel meer waren dan wat lappen stof met spelden. In die situatie leken de wegwerpluiers waar de meeste mensen mee zijn opgegroeid de beste oplossing. Tegenwoordig denken we echter steeds meer na over duurzaamheid. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zoeken we naar nieuwe manieren om te besparen op afval. Als ouder bestaat een groot deel van je afval uit wegwerpluiers, maar wat als dat niet meer nodig is? De wasbare luiers van nu zijn gelukkig heel wat beter dan vroeger. Oftewel, het is een perfect duurzaam alternatief. 

Waarom gooien we zoveel weg?

Dat we zoveel afval weggooien is niet alleen nadelig voor de planeet, het is ook niet fijn voor je portemonnee. Het kan financieel gezien goed uitpakken als je overstapt naar uitwasbare luiers. Denk eens na over al die wegwerpluiers die je normaal gesproken zou aanschaffen om vervolgens weer weg te gooien. Iedere ouder weet dat de kosten hoog kunnen oplopen wanneer je alles wat je voor je kind in huis haalt bij elkaar optelt. We hoeven je dus waarschijnlijk niet te vertellen hoe gunstig wasbare luiers zijn voor je bankrekening.  

Uitwasbare luiers zijn fijner voor je kindje

Een ander voordeel van uitwasbare luiers is dat ze comfortabeler zijn voor je kindje. Ze zijn namelijk gemaakt van fijne stoffen zoals katoen en bamboebadstof. Deze luier werkt net iets anders dan de reguliere wegwerpluier. Bij de uitwasbare luier hoort een inlegvel. Dit gooi je weg en de luier zelf kun je gewoon uitwassen. Naast dat de luier comfortabeler is, is de kans groot dat je kindje hierin wat sneller zindelijk wordt. Het is gebleken dat veel kinderen ongeveer een half tot een jaar eerder zindelijk worden in een uitwasbare luier.  

Ontdek de vrolijke kleuren van de uitwasbare luier 

Het laatste voordeel wat we willen benoemen over uitwasbare luiers, is dat deze luiers verkrijgbaar zijn in de vrolijkste kleuren en prints. Online kun je verschillende sets bestellen met wasbare luiers. Deze sets bevatten luiers in bijpassen kleuren en prints. Als je het helemaal af wilt maken moet je er een overbroekje bij bestellen. Je kunt een schattig overbroekje bestellen gemaakt van wol. Al met al kunnen we zeggen dat wasbare luiers meer voordelen hebben dan nadelen. Het is natuurlijk iets heel anders dan je gewend bent, maar de vrolijke prints en de duurzame eigenschappen hebben ons in ieder geval overtuigd.