Trots op je huid?

Als je in de spiegel kijkt, ben je dan trots op je huid? Of denk je aan huidveroudering tegengaan? Het zou kunnen zijn dat je ineens merkt dat je huid aan het veranderen is. Misschien zie je ineens veel meer rimpels, of fijne lijntjes. Sommige mensen kunnen zich er aan ergeren, maar anderen geven er niet zoveel om. Als jij het als hinder ervaart, dan is het natuurlijk wel fijn om er wat aan te doen. Je zou kunnen denken aan het smeren van een crème of zalf. Maar wat ook van belang is hierbij, is om eens na te gaan of je wel genoeg vitamine C binnenkrijgt. Onze huid heeft voldoende vitamine C nodig. De juiste voeding speelt hierin een grote rol, maar ook het verzorgen van je huid. Denk aan zonnebrandcrème, maar ook aan een voedende nachtcrème bijvoorbeeld.

 

Wat heeft je huid nodig?

 

Iedere huid kan wat anders nodig hebben, je huid kan te vet zijn of te droog. Het kan zijn dat je juist veel buiten bent en dat is gezond voor je huid, maar misschien ben je juist wel een binnen persoon. Dan kan je huid zomaar vitamine D tekort komen. Dit krijg je namelijk als je buiten bent, van de zon. Je moet daarom jezelf goed kennen om na te gaan wat je huid nodig heeft. Een specialist kan je huid ook bekijken en dan aangeven wat je huid nodig heeft. Je huid kan bepaalde vitaminen missen en dan is het van belang te zorgen dat je deze snel genoeg binnenkrijgt.

 

Stralend door het leven gaan

 

Jij wil toch ook trots zijn als je in de spiegel kijkt en jezelf waarderen? Dit zal je ook meer zelfvertrouwen geven dus zorg ervoor dat je je huid gaat voeden met de vitaminen en mineralen die je huid nodig heeft. Het is een manier om huidveroudering tegen te gaan of aan te pakken. Hoe je dat moet doen hangt af van je type huid, maar iedereen kan ermee aan de slag en dat kan zelfs vandaag nog. Kijk daarom eens in de spiegel en kijk waar jij je aan stoort en wat je anders wil… Bekijk het aanbod op Medik8.be.